Skötsel och aktiviteter

Nedan information om skog och mark.

Åtgärder i skogen 2024 enligt vår markvårdsplan

Här går att läsa om den miljöinvestering som utförts vid Drottningsvik: Miljöinvestering genomförs vid Drottningsvik ver2

 

Ansökan att fälla träd inom 10 m från tomt

Tio meter in på allmänning finns det möjlighet att gallra bort oönskade träd. De träd som ska tas bort väljs ut i samråd med en person utsedd av SSF styrelse. Träden ska tas ned av fastighetsägaren eller av entreprenör på fastighetsägarens bekostnad.

Fastighetsägare som är intresserad av denna typ av gallring ombeds att 

Ängsslåtter

Inom vårt gemensamma område har vi en hel del ängsmark. Några av dessa ytor utarrenderas för att hålla dessa i schack med slåtter och bete för kreatur.

Några mindre arealer håller vi själva under kontroll med årlig slåtter för att hindra alltför ohejdad växtlighet.

Ristippen

Vi har en ristipp som nås från väg 212 mellan A- och B-infarterna. Alla medlemmar har möjlighet att lämna ris från sitt närområde. Kod för lås till grinden är utskickat till samtliga medlemmar.

Tänk på att alltid stänga grinden efter ditt besök. 

Bifogad bild visar den gällande indelningen som alla ska följa.

Ristippen är indelad i tre olika områdena:

  1. Kompostmaterial
    Betyder här: Löv och gräs. Inte material som hushållskompost.
    En stark önskan är att vi tömmer våra kärror så långt bort som möjligt mot kanten av området mot skogen.
  2. Grenar och ris
    Betyder här: Ris och grenar i alla dimensioner. Inte byggnadsmaterial / virke, stubbar, stockar, stenar eller något av plast.
    En stark önskan är att vi tömmer våra kärror så nära befintlig rishög som möjligt så att inte ristippen ska bli överfull för snabbt.
    Riset och grenarna återvinns genom flisning som senare används för eldning i värmeverk. Innehåller våra högar oönskade material kan inte ris och grenar flisas.
  3. Uppställning av tomma båtvagnar. Märkta med namn och/eller fastighetsnummer.
    Betyder här: Båtvagnar som är i bruk och som placeras strukturerat så att även grannen får plats med sin vagn.
    Vagnar som inte används årligen ska inte stå här då de lätt blir bortglömda och orsakar problem för oss som ska hämta eller parkera våra vagnar höst och vår.

Slutligen är det viktigt att notera att inget material får lämnas vid infartsvägen där det tidigare fanns plats för kompostmaterial.

Till slut blockerar det vår egen väg in och när den stora rishögen ska flisas så behöver stora lastbilar och aggregat tas sig in för att flisa och hämta flisen.

Se aktuell layout här:

Snäckevarps Ristipp uppdelning version 20241031